Yo-Bro

YO-BRO

Posted June 5, 2017
YO-BRO
 
Premiär 1.11 kl 21 på Lilla Teatern i Helsingfors
 
Övriga föreställningar:
9.11 kl 20.30 Wasa Teater/Vasallen https://www.netticket.fi/information_plays.php?info_id=8460
23.11 kl 21 Lilla Teatern
24.11 kl 22 Åbo Svenska Teater/Tiljan, http://www.abosvenskateater.fi/sv/repertoar/yo_bro/
25.11 kl 21 Lilla Teatern
30.11 kl 21 Lilla Teatern
1.12 kl 21 Lilla Teatern
 
Längd: 1,15 h
 
Språk: Svenska, translated to English
 
På scen: Sonja Ahlfors, Joanna Wingren och Malin Nyqvist
Regi/dramaturgi Anders Slotte 
Text och koncept: Arbetsgruppen
Pressfoto: Venla Helenius
 
Två dragkingar och en DJ! En typ stand up show!
 
Steffe och Micke intar scenen under förvirrande omständigheter och ger er en aldrig tidigare skådad show. Under en timme får ni svar på allt ni någonsin velat veta om livet och kärleken. Förvänta er att bli provocerade, förvänta er att bli överraskade, förvänta er att ni kommer att skratta. Förvänta er framförallt mansplaining! Vi lovar er en kväll där svåra frågor får enkla svar!
 
2017 har dragking fenomenet blivit mainstream – Blaue Frau är inte det! Vi tar dragkingandet till the next level.
 
Blaue Frau består av skådespelarna Sonja Ahlfors och Joanna Wingren som har rötterna i den nordiska dragking gruppen Subfrau. Dragkingkaraktärerna Steffe och Micke har legat lågt ett tag, men 2017 är året då de ”man up” och intar scenen. Tillsammans med Dj/konstnär Malin Nyqvist och regissör/dramaturg Anders Slotte skapas en dragking föreställning som andas 2020 tal.
 
***
 
YO-BRO
 
Kaksi dragkingiä ja DJ! Vähän niinku standup-juttu!
 
Steffe ja Micke astuvat lavalle hämmentävissä olosuhteissa ja tarjoavat ennennäkemättömän shown. Tunnin aikana saatte vastaukset kaikkeen mitä ikinä olette halunneet tietää elämästä ja rakkaudesta. Valmistautukaa tulemaan provosoiduiksi, valmistautukaa yllättymään, valmistautukaa nauramaan. Ja ennen kaikkea: valmistautukaa mansplainaukseen! Lupaamme tarjota teille illan, jonka aikana vaikeisiin kysymyksiin löytyy yksinkertaisia vastauksia!
 
Vuonna 2017 dragking-ilmiöstä on tullut mainstreamia – Blaue Frau ei sitä kuitenkaan ole! Viemme dragkingauksen nextille levelille. 
 
Blaue Frau koostuu Sonja Ahlforsista ja Joanna Wingrenistä – näyttelijöistä, joiden juuret ovat pohjoismaisessa dragking-ryhmässä Subfrau. Dragking-hahmot Steffe ja Micke ovat olleet hissukseen jonkin aikaa, mutta 2017 on vuosi, jolloin he ryhdistäytyvät ja palaavat lavalle. DJ/taiteilija Malin Nyqvistin sekä ohjaaja/dramaturgi Anders Slotten kanssa he luovat dragking-esityksen, joka henkii 2020-lukua.