Någon hatar oss igen

Posted October 1, 2016

Blaue Frau har gett ut en bok tillsammans med illustratör Johan Isaksson i samarbete med Schildts & Söderströms. Och Maja Lundgren har skrivit förordet!

Boken kan beställas på bl a Adlibris HÄR och Bokus HÄR

Bok som består av ocensurerade samtal ur Sonja Ahlfors och Joanna Wingrens Facebookchatt. Det visuella landskapet har skapats av illustratören Johan Isaksson. 

Någon hatar oss igen kan ses som en uppdaterad version av den traditionella brevväxlingen, lika intensiv, men rakare, kvickare och med högre puls. Texten är ursinnig, direkt och framför allt rolig. Det visuella uttrycket speglar textens råhet och ärlighet. Gränsen mellan text och bild är flytande. I det ständigt pågående samtalet på chatten formas tankar om feministisk kamp, ångest, barn, sex, förälskelse, pengar, teater, konflikter, systerskap och vänskap; världen beskriven ur två feministers perspektiv.

Facebook: https://www.facebook.com/Någon hatar oss igen

Bokrecension: “En handbok i systerskap som vår tid desperat behöver” svenska.yle.fi 

 

Någon hatar oss igen – Utställningar:

2.11-30.11.2018 Galleri Fokus i Karis. Vernissage 2.11 kl 18-19.30!!!

En UTSTÄLLNING baserad på boken NÅGON HATAR OSS IGEN. Ocensurerade samtal ur Sonja Ahlfors och Joanna Wingrens Facebookchatt möter illustratören Johan Isakssons visuella landskap. I det ständigt pågående samtalet på chatten formas tankar om feministisk kamp, ångest, barn, sex, förälskelse, pengar, teater, konflikter, systerskap och vänskap; världen beskriven ur två ÄRKE-feministers perspektiv.

GRATIS INTRÄDE!!

Tidigare utställningar:

30.9-28.10.2o18 Luckan i Kyrkslätt
2.9-29.9.2o18 Raawka i Vasa
23.7-1.9.2o18 After Eight i Jakobstad
9.2.-4.3.2018 Konstfabriken, Borgå
15.-31.12.2017 Luckan, Helsingfors

Vi säljer affischer med bilder ur boken ”Någon hatar oss igen”420 X 500 mm! Illustrationerna är av Johan Isaksson! Affischerna kan beställas på info@blauefrau.com! 15 euro plus postavgift. Vi skickar också till utlandet. Affischerna kan köpas av och hämtas direkt från Blaue Frau.